התרת נישואין
התרת נישואין
התרת נישואין, התרת נישואין של חסרי דת, התרת נישואין אזרחיים, התרת נישואין אזרחיים בבית הדין הרבני, גירושין הליך התרת נישואין מתנהל אך ורק בבית המשפט לענייני משפחה והוא נועד לתת מענה למקרים בהם זוגות נשואים מעוניינים בגירושין והם נכללים באחד משלושת המצבים הבאים:
-
אחד יהודי אחד לא
-
כל אחד הוא בן דת אחרת
-
אינם בני דת כלשהי (התרת נישואין של חסרי דת)
ולמען הסר ספק אדגיש ואומר - הליך התרת נישואין אינו רלוונטי לבני זוג בני אותה דת המבקשים להתגרש ומשתייכים לדת היהודית, המוסלמית, הדרוזית או אחת מהעדות הנוצריות המקיימות בתי דין בישראל. אלה, אם נישאו בנישואין אזרחיים, יצטרכו להתיר את נישואיהם בבית המשפט לענייני משפחה.
איך מתבצע הליך התרת נישואין
מאחר ומדובר בהתרת נישואין אזרחיים עלול להיווצר הרושם שמדובר שכשם שהנישואין היו בהליך פשוט (נישואין אזרחיים) כך גם הליך התרת הנישואין במסגרתו בית המשפט הוא חותמת גומי שמאשרת את הגירושין וזהו! ובכן, לא כך הם הדברים.
יש תנאים מקדימים כמו עניין הזיקה לישראל שדורשת ששני בני הזוג המתגרשים יהיו אזרחים ישראליים או שלפחות אחד מבני הזוג יהיה אזרח ישראלי. זאת, בתוספת מספר הסתייגויות כמו עניין המגורים בישראל, תקופת המגורים בארץ, תאריכי המגורים... ועוד הסתייגויות משפטיות שלא אלאה אותך בהן.
העומדים בתנאים המקדימים הנ"ל יכולים להתקדם להגשת תביעה להתרת גירושין. כאמור, לא מדובר ב "מגישים תביעה – בית המשפט חותם – ובני הזוג מוכרזים כגרושים".
תביעת להתרת נישואין מתגלה מהר מאד כהליך די סבוך ומורכב במסגרתו מבקש בית המשפט לאמת שאכן בני הזוג משתייכים לדת עליה הצהירו. ובמקרה של התרת נישואין לחסרי דת על בני הזוג להוכיח שאכן אינם משתייכים לשום דת.
לשם כך צריך להביא עדים שיאששו את הטענה.
בנוסף יש להגיש את תעודת הנישואין אבל לא די במסמך עצמו, כאן חייבים לצרף אישור נוטריון שזו אכן תעודה מקורית.
זאת ועוד, יש לצרף לכתב התביעה גם תצהיר שמאמת את העובדות הכלולות בתביעה... וכל אלה היו רק 'קצה המזלג'.
מכאן ברור שהמעוניינים להגיש תביעה להתרת נישואין יעשו בחוכמה אם יפקידו את המשימה בידיו של עורך דין שזו התמחותו.
עורך דין להתרת נישואין
מכל האמור עד כה ברור שהליך משפטי כמו התרת נישואין דורש ידע מעמיק, ניסיון רב והכרת הדרישות, התנאים והאופן בו יש להכין את תיק התביעה כדי שינוהל בדרך המהירה והפחות "מטרטרת" שרק ניתן. ובעיקר, עורך הדין להתרת הנישואין שיודע איך לארגן את כל המסמכים (חלקן נשאבים ממקום הנישואין האזרחיים בחו"ל), החתימות, העדויות, האישורים והנתונים שיחזקו את דעתו של בית המשפט שמונחת לפניו תביעה להתרת גירושין "כשרה" ומן הראוי לאשרה.
וכאן מתעוררת השאלה, בעצם ממה חושש בית המשפט? ההקפדה על קוצו של יוד נועדה בין היתר כדי למנוע הגשת תביעה להתרת נישואין לבית המשפט לענייני משפחה ע"י זוג בני אותה דת – יהודיים, נוצרים, מוסלמים - שניסו להתחזות לאחרים עם מסמכים מפוקפקים ולזכות בהתרת נישואין תוך עקיפת בית הדין של דתם המוסמך לפסוק ולאשר גירושין.
מעבר להתמחות בהתרת נישואין צריך לזכור, יש עוד נושאים שדורשים התייחסות וטיפול מקצועי. חלוקת הרכוש, זמני שהות (לשעבר "הסדרי ראיה") כשיש ילדים בתא המשפחתי, מה גם שלעיתים, יכולה להיות לאחד הצדדים התנגדות לתביעה להתרת הנישואין שדורשת ליווי משפטי וייצוג.
כאן אני נכנסת לתמונה: נעים להכיר - נוי יוספזון- בוסני עורכת דין גירושין! כן אני עורכת דין גירושין מנוסה בדיני משפחה בכלל ובהתרת נישואין בפרט. יחד עם זאת, וחשוב לא פחות, בהיותי בנוסף להכשרתי המשפטית גם מדריכת הורים, יועצת זוגית ומגשרת משפחתית - אני אסייע להוציא את הקטינים משדה הקרבות תוך מתן כלים לתיווך והצגת המצב החדש לילדים באופן שישמור על נפשם הרכה ויאפשר להם המשך חיי שיגרה ככל שרק ניתן.
הסכם גירושין
הסכם גירושין אליו מגיעים הצדדים, הוא הדרך הטובה ביותר לסיים את הפרק המשותף כמשפחה או כזוג נשוי.
נכון, אם אחד מבני הזוג הוא יהודי יש צורך באישור בית הדין הרבני כדי לתת תוקף לגירושין בהסכמה, אבל, כאשר כל המחלוקות כבר פתורות וכל ההסדרים מוסכמים בעניין המזונות, בנושא משמורת ילדים וזמני שהות (לשעבר “הסדרי ראיה”) , חלוקת הרכוש, מתן גט וכדומה, זהו הליך רשמי בלבד.
משמורת ילדים וזמני שהות ("הסדרי ראיה")
שאחד הנושאים הרגישים והטעונים ביותר במסגרת הסכם גירושין או תיק גירושין המונח לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה. הביטויים – זמני שהות (לשעבר הסדרי ראיה”) או משמורת ילדים וזמני שהות (לשעבר “הסדרי ראיה”) כפי שנהוג יותר לומר כיום – שניהם מכוונים לאותן סוגיות: אצל מי יהיו הילדים?
באיזה ימים הילדים יהיו אצל האב ובאיזה אצל האם? ומה קורה בסופי שבוע? לכמה זמן ישהו הילדים אצל כל אחד מההורים?
ומה יקרה אם אחד הצדדים לא יעמוד בהסכם? ואיך מתחלקת האחריות ההורית...
על כל אלה ועוד בקישור...