top of page
א

הסכם
נישואים אזרחיים

חתימה על הסכם נישואים אזרחיים

הסכם נישואים אזרחיים

נכון, מרבית הזוגות בוחרים למסד קשר נישואין במסלול המסורתי של חופה, קידושין, כתובה ורב. ועדיין, אלפי זוגות בשנה בוחרים בהליך נישואים אזרחיים מאחר ואינם יכולים ללכת במסלול המסורתי או מכיוון שזו העדפתם.

מדינת ישראל אינה מכירה באופן פורמלי בהליך זה, ועדיין פתחה שער דרכו יכול זוג להתחתן  בחו"ל נישואין אזרחיים ולהירשם בארץ ברשם האוכלוסין כזוג נשוי. אם ברצונכם להכשיר את דרככם לחיים משותפים מהנים, מסודרים ומעוגנים רצוי וחשוב למסד את הקשר הזוגי באמצעות הסכם נישואים אזרחיים.

 

ברוב המוחלט של המקרים עיקרו של הסכם זה עוסק בפן הפיננסי הלא הוא - הסכם ממון. כי בסופו של יום, בניית זוגיות בריאה אינה נעשית בהסכם אלא בטיפוח ערכים של אהבה, כבוד והערכה הדדית.

אבל הסכמות והגדרות מראש בדבר שיתוף ברכוש, נכסים, כספים וזכויות סוציאליות שכל אחד מביא לקשר או מייצר על פני ציר הזמן וחלוקתם ההוגנת של כל אלה ביום פרידה או במתן לילדים – נכון שיהיו מעוגנות בהסכם נישואין אזרחיים. 

עורך דין נישואים אזרחיים

לפני שאגע בהסכם נישואים אזרחיים ובפועל היוצא שלו הסכם הממון אקדיש את הפסקה לשאלה: איך מתחתנים בנישואין אזרחיים?

ובכן: בוחרים במדינה שבא הליך הנישואין האזרחיים פשוט (קפריסין, צ'כיה...), ובמידת הצורך, במדינות המאפשרות נישואין חד מיניים.

טקס הנישואין נערך בפני הרשות שאחראית לכך כמו עירייה או משרד ממשלתי שזו סמכותו. בסיום ההליך מקבלים תעודת נישואין וחשוב לוודא שהיא נושאת חותמת אפוסטיל המהווה אישור בין לאומי לתוקף החוקי/משפטי של תעודה זו.

עם חזרתכם לארץ ובתוך פרק זמן של 30 יום מיום הנישואין, יש להציג בפני רשם האוכלוסין את תעודת הנישואין, עם תרגום שלה ואישור נוטריון לצורך רישומכם בישראל כזוג נשוי.  

בכל מקרה, ועל בסיס ניסיוני הרב בדיני משפחה בכלל ובהסכמי נישואים אזרחיים והסכמי ממון – אני ממליצה לכם לדאוג לליווי, ייעוץ והכוונה של עורך דין נישואים אזרחיים לפני כל צעד שתעשו והחלטה שתקבלו.

הן בבחירת ארץ היעד לחתונה, הן בהנחיות בנוגע לצעדים שנכון וצריך לעשות בחו"ל ובישראל, הן לצורך הכנת המסמכים הדרושים בכל שלב בתהליך וכמובן בעריכת הסכם הממון.

זוג קורא הנחיות להסכם נישואים אזרחיים

מדוע חשוב לערוך הסכם נישואים אזרחיים

הסכם נישואין אזרחיים ולב ליבו, הלוא הוא הסכם הממון, נערך בין בני זוג שמעוניינים להסדיר מראש את היחסים הכלכליים ביניהם ליום בו יחליטו לנתק את הקשר ולהיפרד ולהגדיר באופן מבוקר מהו רכוש משותף ומה לא.

 

אם הסכם הממון נערך בין זוגות נשואים (בחופה וקידושין) כדי לייצב קשר ולמנוע מחלוקות ביום הגירושין, באותה מידה חשיבותו ותרומתו כאשר מדובר בנישואין אזרחיים.

 

אין ספק שזו דרך המלך לקבוע את החלוקה העתידית של הרכוש המשותף כמו: נכסים, כספים, זכויות סוציאליות, כמו גם, נשיאה בנטל התחייבויות משותפות כדוגמת המשכנתא. ובמילים אחרות: ללא הסכם ממון, אחד הצדדים עלול לצאת נפגע ומופסד ומכאן חשיבותו הרבה.

לקבלת הכוונה וייעוץ ראשוני ללא עלות וללא התחייבות

ניתן להתקשר  09-7776190

או למלא את הפרטים ונחזור אליך בהקדם האפשרי

הסכם ממון בנישואים אזרחיים

ובהמשך ישיר לפסקת התוכן הקודמת, ארחיב מעט את ההסבר לחשיבות עריכת הסכם ממון בנישואים אזרחיים. רבים סבורים שמסגרות כמו נישואין אזרחיים או ידועים בציבור, הן מסגרות קלות יותר לפירוק. ולא כך הם הדברים.

בתי משפט לענייני משפחה נוטים כיום שלא לעשות הבחנה בין זוגות שנישאו ברבנות לבין אלה בנישואין אזרחיים.

כך למשל ביותר ויותר מקרים מתקיים שוויון בפסיקות בנושאי מזונות, משתרשת התפיסה שהבעל - בנישואין אזרחיים – חייב בפרנסת אשתו ואם אינו ממלא את חובתו אשתו יכולה לתבוע את מזונותיה.

המשכיות והתגברות שינויי החקיקה בנושא רק מדגישים את חשיבות עריכת הסכם ממון בנישואין אזרחיים, את תרומתו ליציבות הקשר ולמניעת מחלוקות, סכסוכים ומריבות מכוערות בעתיד.

גירושין מנישואים אזרחיים

אצטרך לעשות כאן הפרדה בין זוגות יהודיים לזוגות אחרים – להט"ב, מעורבים (אחד מבני הזוג יהודי השני לא), בני דת אחרת, וחסרי דת – מאחר וגם החוק עושה את ההפרדה הזו. גירושין מנישואין אזרחיים דורשים תחילה התרת נישואין ומי שיהודי חייב לעבור גם ברבנות כדי לקבל "גט לחומרא", שאחרת יחשב כספק נשוי.

בדומה לפירוק קשר זוגי ממוסד, הליך גירושין מנישואים אזרחיים כולל גם הוא הסדרת נושאים כמו: מזונות, חלוקת רכוש, זמני שהות (לשעבר “הסדרי ראיה”) ומשמורת ועוד.

ולגבי הזוגות האחרים, בעבורכם הכתובת להגיש בקשה להתרת הנישואים האזרחיים היא בית המשפט לענייני משפחה או המדינה בה נערכו הנישואין.

bottom of page